Hieronnasta helpotusta selkäkipuun

Hieronnalla voi tutkitusti saada lievitystä krooniseen alaselkäkipuun: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3570565/ Yhdysvalloissa 401 selkäkipupotilaalle tehdyssä tutkimuksessa vertailtiin kolmea hoitomuotoa.

1. Standardi tulehduskipulääkkeiden ja aktiivisen fysioterapian yhdistelmä

2. Rentouttava hierontakäsittely

3. Syväkudoshieronta

Kaikki hoitoja annettiin kerran viikossa tunnin ajan. Vuoden kuluttua kivun helpotus oli kaikissa ryhmissä samankaltainen. 10 viikon ja 6 kuukauden kohdalla kivun väheneminen oli suurempaa hierontaryhmissä verrattuna lääkehoitoon ja aktiiviseen terapiaan. Hierontamuotojen välillä ei ollut eroa.

Voidaan siis sanoa, että hieronta helpottaa kipua nopeammin, mutta pitkällä aikavälillä aktiivinen fysioterapia kirii tasoihin. Imatran Fysiopaikan käytäntönä on, että selkäkipuja hoidetaan sekä hieronnalla, että aktiivisella terapeuttisella harjoittelulla parhaan hoitotuloksen saamiseksi.

massagehands

Hieronta rentouttaa ja lievittää kipua

-Sami

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s